Labels

vrijdag 5 mei 2017

Blog Rücker Raaijmakers: Tekort aan (starters) woningen



De afgelopen dagen is het vaak behandeld in het nieuws en diverse woningbouw gerelateerde bronnen. Momenteel is het voor starters erg lastig om een leuke woning te vinden. Voor deze groep van starters wordt er vaak gesproken over woningen met een vraagprijs van maximaal €200.000,-.

Het tekort aan deze woningen is gekomen door de aantrekkende economie van de afgelopen periode. Dit is gepaard gegaan met het dalen van de rentestanden op langlopende leningen, hypotheken. Tot slot heeft ook de mogelijkheid voor flexwerkers om een hypotheek af te sluiten bijgedragen aan de snel stijgende verkoop woningen.

Dit item hebben we ter sprake gebracht in onze voorgaande blog, deze vindt u hier: http://bosschemakelaar.blogspot.nl/2017/03/hypotheek-voor-flexwerkers-met.html
Al met al heeft dit veel starters op de woningmarkt doen beslissen een huis te kopen, waar voorheen vaker gehuurd werd. Deze trend zien we momenteel niet alleen terug in de randstad of grotere steden, maar ook in de kleinere dorpen/gemeentes is het momenteel erg lastig voor starters om een woning te vinden welke binnen hun budget past.



Maar bieden deze interessante rentestanden op hypotheken dan ook geen voordelen voor de andere doelgroepen dan de ‘starters’? Maar natuurlijk!
Zitten jullie in de positie dat je enkele jaren terug een ‘starterswoning’ hebt gekocht maar dat deze door bijvoorbeeld (verwachte) gezinsuitbreiding te klein dreigt te worden, dan is dit ook het ideale moment om te kijken naar de volgende stap!

Zijn jullie al woonachtig in ’s-Hertogenbosch en willen jullie graag iets groter gaan wonen, of wil je juist naar ’s-Hertogenbosch verhuizen? Kom dan eens bij langs bij Rücker Raaijmakers Makelaardij.
Wij kunnen u niet alleen helpen met het zoeken naar jullie nieuwe droomhuis, maar natuurlijk ook met de verkoop van de huidige woning.

Ons kantoor vindt u aan de Vughterweg 53 te ’s-Hertogenbosch en per telefoon zijn wij bereikbaar op het volgende nummer: 073-61315150. Hopelijk tot snel!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten