Labels

dinsdag 22 december 2015

The Weight - Missie X-Mas Band





De Missie X-Mas Band bestaat uit: Wim Cooijmans (keyboards) Paul van de Ven (basgitaar) Mark Boon (gitaar) Jan-Willem van den Akker (vocals en presentatie) en Paul Damen ( drums en bandleider ).

maandag 9 november 2015

Nieuwe (new) Opel: Opel Astra rij impressie ( roadtest ) 2015/2016


Rij impressie ( road test ) nieuwe Opel Astra, fragment uit het video journaal van Orange Motors. Wil je zelf een gratis test drive ( rij test ) maken in de nieuwe Astra ? : http://www.orangemotors.nl/proefrit
Heldere lijnen, een atletisch postuur en een “zwevend” dak dat hem nóg aantrekkelijker maakt: het design van de nieuwe Astra zegt alles over zijn dynamische karakter. De Astra heeft ook een optie OnStar. Opel OnStar geeft je 24 uur per dag, 365 dagen per jaar vrijwel overal in Europa toegang tot een groot aantal waardevolle diensten – zelfs in gebieden met een slechte ontvangst.
Presentatie van deze auto review: Jan-Willem van den Akker ( Media Presentaties )met een knipoog naar top gear. prueba opel опель виваро Автотест Fahrbericht der Probefahrt Opel Astra K





vrijdag 9 oktober 2015

Waarom jouw bedrijf al voor 2016 zou moeten vloggen


Sorry, wat?
We weten best dat niet iedereen de ambitie heeft om als bedrijf voorop te lopen in online marketing, laat staan dat iedereen exact weet waarover we het hebben.
Toch is ‘vloggen’ té belangrijk om als bedrijf over het hoofd te zien of af te doen als ‘weer iets nieuws’. Reden genoeg om er vandaag een blogartikel (dus nee, geen vlog dit keer) aan te wijden.

Uhm.. vloggen?

Wanneer de term je nog niet zoveel zegt; geen zorgen, we lichten het graag toe.
Vloggen kun je zien als de visuele, videografische vorm van bloggen. Je hebt iets te melden dat je wilt delen met je (een) doelgroep. In plaats van een geschreven tekst online, op een blog of website, maak je je content als video en plaats en deel je deze online.
Vloggen is hot en daarom geven we je vandaag 4 redenen waarom ook jouw bedrijf in 2016 aan het vloggen moet.

1.    Content, content en content

De ‘content is king’ speech hebben veel bedrijven die waarde hechten aan online marketing inmiddels wel redelijk ter harte genomen. Content is er echter in allerlei soorten en maten en in toenemende mate is visuele content de absolute winnaar.
Niet alleen past deze content meer bij de snelheid van informatie opnemen en verstrekken die we nu in de wereld zien, het is ook content die opmerkelijk veel meer aandacht en attentiewaarde heeft. 

2.    Laat je zien

Het grote voordeel van visuele content is dat het een fantastische (extra) manier is om je bedrijf een gezicht te geven, letterlijk. Maak je bedrijf menselijk, toegankelijk en herkenbaar doordat je rechtstreeks in contact komt met je doelgroep.
Daarbij kun je door het type content behoorlijk veel vertellen en laten zien in een korte tijd. Wanneer je vlog deugt, kun je zo meer effect bereiken dan wanneer je alle content geschreven moet aanbieden.

3.    Vindbaarheid

Online gevonden worden is al jaren één van de belangrijkste (misschien wel DE belangrijkste) doelstelling in menig online marketingplan. Met de ontwikkelingen van Google en de groei in (sociale) online kanalen is de content die je in de strijd gebruikt voor die vindbaarheid, niet langer alleen je website pagina.
Ook goed om te weten: YouTube is op dit moment wereldwijd de #2 zoekmachine; een wereld vol video content.
Meer kanalen, meer content, meer kans.



4.    Likeability & Shareability

Er zijn talloze onderzoeken naar WAT nou het beste (zakelijk) werkt om aandacht te krijgen via sociale kanalen. Video en foto gebruiken maken de kans op likes & shares op Facebook vele malen groter en daarbij werkt humor en emotie veruit het beste.
Een goede video die persoonlijkheid toont en de juiste snaar raakt, kan zo een enorm bereik creëren via sociale media.


Let’s go

Het is vast geen verrassing, maar wij worden heel enthousiast van vloggen. Omdat we weten dat een vlog écht goed moet zijn om effect te hebben en het passende plaatje van je bedrijf te zijn, helpen we je daar graag bij.

Neem eens contact op voor gratis informatie en voorbeelden van vlogs die wij realiseren voor onze klanten.






woensdag 19 augustus 2015

Nieuwe website ?? Waar moet ik opletten en hoe voorkom ik fouten.



Website missers, onze blogartikelen hebben we de afgelopen tijd een paar flinke onderwerpen aangeraakt. We waren kritisch over content marketing, belichtten de ontwikkelingen van content in Google en de effecten ervan op organisch resultaat en vroegen ons af hoe en of Ello zich de komende tijd gaat bewijzen. ( Wat niet het geval is )

Vervolgens kregen we tijdens een netwerk bijeenkomst even een reality check. Onze content was super interessant, maar sommige mensen (waarbij in dit geval veel MKB ondernemers) hadden ook behoefte aan informatie die voor ons als marketingbureau in ’s-Hertogenbosch misschien allemaal eenvoudige koek was, maar voor de aanwezige MKB-ers en ZZP-ers echt niet zo voor de hand liggend was. Zelfs de term ‘hoofdpijnproject’ kwam voorbij.


Een nieuwe website voor MKB was daarin met stip de nummer 1. Daarom vandaag dit artikel: De 5 valkuilen die ondanks alle kennis, toch blijven bestaan bij het realiseren van een nieuwe website.

1. JE ONTWIKKELT VANUIT JEZELF IN PLAATS VAN VANUIT JE BEZOEKERS

Hoewel we ons best wel bewust zijn van het feit dat onze website in eerste plaats een commerciële functie vervult, blijft het traditioneel lastig om te communiceren vanuit het perspectief van de potentiële bezoeker (klant).

Dat uit zich in allerlei elementen: De manier waarop je de navigatie inricht kan voor jullie vanuit interne kennis heel logisch zijn, maar is dat ook het denkpad dat je potentiële klant bewandelt?

Wees je ervan bewust dat een bezoeker vaak zonder al teveel achtergrondinformatie bij je op de website komt. Sterker nog, HOE en WAAR iemand bij je uitkomt kan heel divers zijn.
Aandachtspunten bij deze valkuil zijn:

Het inzetten van je navigatie: Wat zou iemand mogelijk van je willen weten en waar denkt diegene dat te kunnen vinden?
Terminologie en logica: Welke termen gebruikt iemand (ook relevant voor zoekmachines) en in welke structuur ziet iemand jouw bedrijf?



Kunnen ze eenvoudig je diensten/producten vinden?
Overzicht, smaak en uitstraling. JIJ vindt iets misschien mooi, maar is het ook functioneel? Je website is pas effectief als het de juiste mix tussen gemak, professionaliteit en relevante informatieverstrekking vindt.

2. ER DUIKT EEN NIEUWE BESLISSER OP..

Voorkom gedoe en stel zodra het idee van een nieuwe website ontstaat een team vast en benoem wie welke verantwoordelijkheden en zeggenschap heeft. Zo voorkom je dat de algemeen directeur die het in handen heeft gelegd van een collega, toch plotseling zich bemoeit met de zaken en alles van begin af aan wil herzien. Dat voorkomt verspilling van tijd, energie en bovenal budget!

3. JE SCHRIJFT VOOR EEN OFFLINE PAPIERLEZER IN PLAATS VAN EEN ONLINE BEELDSCHERMLEZER

Niet zo gek dit. Zodra we namelijk aan teksten denken, duiken we in onze computer en gaan we aan de content productie. En bij het schrijven van teksten resulteert dat meestal in informatie die geschreven is op een leeg a4tje.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat een beeldschermlezer ander gedrag vertoont dan een offline lezer. Een beeldschermlezer is ongeduldig en bijna allergisch voor lange zinnen. Het lezen vanaf een beeldscherm blijkt voor onze ogen en hersenen ook vermoeiender te zijn. Dat betekent een aantal dingen:

Voorkom lange zinnen over de volle breedte van je beeld.
Maak een ‘scanbare’ lay-out met tussenkopjes, titels en afbeeldingen. Zo help je een lezer je teksten scannen en beoordelen dat het eenvoudig en leesbaar is en daarmee de moeite waard om verder te leen.
Zorg voor beknopte tekst die voldoende elementen voor zoekmachines heeft (zoektermen en menselijke zinnen) maar voorkom eindeloze lappen tekst.

4. BIJ HET LIVE GAAN VAN DE NIEUWE WEBSITE BEN JE KLAAR

Helaas. (Of eigenlijk, gelukkig!). Dat het ontwikkelen van een nieuwe website bijna altijd als project wordt gezien is niet gek. Het vraagt een tijd lang veel aandacht en werk en daarna is het af… bijna dan.

Een website wordt pas effectief als het een levend geheel is dat continu wordt ververst en voorzien van actuele informatie. In welke vorm dan ook (nieuwe pagina’s, blogartikelen, nieuwsberichten); het is belangrijk om je website voor bezoekers én zoekmachines up-to-date te houden.

5. JE BENT BEGONNEN ZONDER NA TE DENKEN

Klinkt een beetje kort door de bocht, maar veel websiteprojecten eindigen in een bepaalde mate van teleurstelling. Dit heeft vaak één van volgende oorzaken:

Er is onvoldoende geïnventariseerd welke functie de website moet krijgen en welke belangen er binnen het bedrijf liggen.
Er is onvoldoende strategisch bepaald welke content nodig is, welke doelgroepen aangesproken moeten worden en welke eisen er voor de website liggen
Er wordt al snel verzand in details, terwijl de belangrijkste grote lijnen nog niet voldoende gekaderd zijn.
Tip: Zorg dat je een klein team houdt, maar inventariseer gericht alle benodigdheden vanuit het hele bedrijf. Wat ook helpt is een externe, neutrale partij die voldoende betrokken, maar ook zakelijk realistisch met kennis van zaken naar jullie project kan kijken.

We houden ons graag aanbevolen en werkten eerder al met  bedrijven aan strategie, planning en uitvoering van websiteprojecten.






maandag 11 mei 2015

CONTENT MARKETING VOOR B2B EN B2C: WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?





 1. HET DRAAIT OM MENSEN - ALTIJD

Wat we bij Business to Business nogal eens vergeten, is dat het ook hier nog steeds om mensen draait. Elke beslissing wordt genomen door een MENS, een mens met drijfveren, intuïtief, gevoel, emotie, ratio, besteedbaar budget en voorkeuren.

Die mensen kiezen en beleven op basis van drijfveren. Dit verschilt per buyer persona en in het geval van B2B kan het zijn dat de interpersoonlijke drijfveren meer gerelateerd zijn aan zakelijke aspecten, zoals hun functioneren op de zaak of het tonen van kunde en kwaliteit. Maar uiteindelijk, draait het om mensen.



2. B2B HEEFT SOMS COMPLEXERE BUYER PERSONA’S.

Als je kijkt naar de personen waar uit je doelgroep bestaat, kan het zijn dat je in de zakelijke wereld met iets meer complexiteit te maken hebt. Je hebt beslissers, beïnvloeders, budgetten, commissies en zo meer. Iedere factor daarin kan weer een buyer persona (klantprofiel) vormen met eigen agenda’s en redenen om iets al dan niet te doen.

In een B2C markt is dat vaak (maar niet altijd) wat doorzichtiger. Je bepaalt wie in het gezin de aankoopkeuzes maakt en daar richt je je op. Is er een belangrijke beïnvloeder (de kids), dan neem je die ook mee.




3. HET VERTELLEN VAN EEN VERHAAL, ZAKELIJK OF PARTICULIER

Het vertellen van een verhaal is belangrijk bij content marketing. In plaats van het neerzetten van wat je product/dienst kan, doet, biedt en waarom het zo goed is, overstijgt jouw communicatie dit platte niveau. Dat is niet gebonden aan particulier of zakelijk, maar heeft meer te maken met de uitdagingen die jouw product/dienst heeft. Het ene leent zich eenvoudiger voor storytelling en beleving dan het andere. 

WAT JE ALTIJD MOET DOEN: EEN STRATEGISCH PLAN MAKEN

Laten we eerlijk zijn: Het succes van jouw contentmarketing hangt niet af van b2b of b2c en of je de verschillen (onder)kent. Het succes staat en valt met je aanpak, je plan en je doortastendheid. 
Maak een strategisch, doordacht plan

Hang aan dit plan een planning, met onderwerpen
Richt je op datgene dat je klant, de mens als particulier of zakelijk contact, wil hebben, weten, kan gebruiken of interessant vindt.
Richt je op de belangrijke zaken!

BLOGGEN zorgt continu voor nieuwe content

“Je MOET echt bloggen”, hoor je dan.
Niets moet. Maar bloggen kent, zeker op langere termijn, wel veel voordelen:


• Blogartikelen zijn een continue aanvoer van nieuwe content in Google.
• Blogs lenen zich heel goed voor menselijke, verteerbare content.
• Blogs geven je de ruimte om je als bedrijf te profileren: de kennishebber, autoriteit en/of betrouwbare partner.
• Blogartikelen tonen menselijkheid én je intentie als bedrijf om de doelgroep oprecht te helpen met goede informatie.
• De artikelen geven je een goede voeding voor je nieuwsbrief, je Social Media posts en je website.

Klinkt goed. Maar bloggen gaat niet vanzelf en wordt niet vanzelf succesvol. Begin gestructureerd en doordacht aan bloggen en met de juiste reden. Wil je meer informatie en meer weten waar Media Presentaties je mee kan helpen?



dinsdag 7 april 2015

Social Media en mijn kind update 2015


Social Media en mijn kind

Jongeren zijn vaak snel vaardig met verschillende media. Via Whatsapp, Twitter, Instagram, Snapchat, Google+ , YouTube wordt er gecommuniceerd en info gedeeld. Bij ouders roept dit vragen op. Hoe zorg ik ervoor dat social mediagebruik leuk én veilig is? Hoe pak ik dat thuis aan?
Sterker nog de berichtjes van de jeugd op Social Media zijn vaak niet eens te lezen voor ouders én docenten. Dit komt doordat de 'schrijftaal' vaak met tekens wordt ingevuld. Ik heb vorig jaar een thema avond over dit onderwerp gegeven op het SJL, hier nu een update.

Nieuwe Social Media trends

Mede door de opkomst van Snapchat en Instagram wordt het gat tussen docenten/ouders met de jeugd van nu steeds groter. Facebook, Twitter maar zeker ook YouTube zijn al redelijk ingeburgerd maar welke nieuwe social media kanalen zijn in opkomst bij de jeugd.
Facebook:  Voor jongeren wordt het medium steeds minder interessant. Zodra je tante, vader en zelfs oma op Facebook zitten is de lol er wel een beetje vanaf. Toch zal in 2015 Facebook nog steeds het grootste kanaal blijven. Verwachting is dat in 2016 Facebook onder jongeren niet meer op de eerste plaats zal staan.
WhatsApp: Meer dan 70% van jongeren onder de 20 jaar gebruikt. Ook delen náár WhatsApp wordt  steeds populairder in 2015.
Snapchat: Jongeren lijken steeds meer Facebook in te ruilen voor Snapchat ( het delen van foto’s die weer verdwijnen na bijvoorbeeld 12 seconde )

Instagram: Instagram is een app waarmee je foto’s kunt delen. Na het maken van je foto kun je een filter over de foto leggen, en dat maakt dat de foto er al snel mooier uit ziet qua belichting en sfeer. De explosieve groei onder jongeren in 2014 zal zeker in 2015 gecontinueerd worden.

Twitter : Het aantal jeugdige Twitter gebruikers daalt en de grootste groep afhakers zijn jongeren onder de 20 jaar. Van alle afhakers geeft 36% aan dat ze zijn gestopt omdat Twitter hen te weinig oplevert. Onder ouderen laat Twitter een stijgende lijn zien.
Ello:  Was in 2014 het alternatief voor Facebook. Geen reclame boodschappen en je kan alleen lid worden als je een invitatie krijgt. Na een korte maar forse populariteit heeft Ello inmiddels alweer fors aan terrein verloren en lijkt in 2015 zijn verwachtingen niet waar te kunnen maken.

Tenslotte

Meer dan de helft van de Nederlandse jongeren maakt zich zorgen om online privacy. Met name het ‘online’ pesten (uitsluiting in whatsapp-groepen) en het delen van kwetsende foto’s en video’s baart de jeugd zorgen. Praat met kind(eren) over wat hij/zij doen op internet en maak afspraken, zoals; nooit privégegevens, zoals naam, adres, telefoonnummer of de naam van de school delen. Houd wachtwoorden en inloggegevens altijd geheim: ook voor beste vriend(inn)en. Google uw kind eens, de Google ‘spider’ laat ook resultaten zien van sommige social media accounts.



Jan-Willem van den Akker
Media Presentaties

dinsdag 10 februari 2015

Nieuwe Opel Corsa rij impressie (road test) 2015


Rotterdam- De nieuwe Opel Corsa is inmiddels alweer een maand op de markt. Dus tijd voor een road test met de nieuwste aanwinst van Opel. Deze rij impressie is onderdeel van het nog uit te komen video journaal van Orange Motors, productie Media Presentaties.