Labels

zondag 29 juli 2018

Vloggen, hoe doe je dit eigenlijk?




Vloggen, we hebben er allemaal al wel eens van gehoord. Het is tegenwoordig een fenomeen dat je dagdagelijks wel voorbij ziet komen. Is het niet dat je mensen op straat een vlog ziet opnemen dan word je er wel mee geconfronteerd op tv, LinkedIn of YouTube. Het wordt niet alleen door bekende Nederlanders gebruikt om hun volgers op Social Media op de hoogte te houden, maar ook bedrijfsmatig wordt het veel ingezet.
Maar wat is vloggen nu eigenlijk en hoe maak je een vlog? In dit blogartikel vertellen we hier graag wat meer over, zodat je zelf aan de slag kunt gaan!

Het woord ‘vlog’ is een afkorting van ‘video blog, op een zelfde manier geschreven als een ‘blog’ of ‘bloggen’. Maar dan voor een boodschap die met video beelden wordt verteld.
Neem als voorbeeld het delen van recepten. Dit kun je natuurlijk doen door de receptuur en bereidingswijze geheel uit te schrijven, maar zou het niet veel makkelijker zijn om de (voor)bereiding volledig op te nemen met videobeelden.
Natuurlijk erg makkelijk voor als je minder goed bent in het schrijven van een uitleg, maar een video blog geeft ook een extra dimensie aan het verhaal, namelijk beeld!

Een ander voordeel is dat het ook bijdraagt aan de vindbaarheid en bekendheid van jouw bedrijf. Door het posten van de video’s op YouTube en ze vervolgens te delen op jouw website en overige social media kanalen ben je beter vindbaar via diverse kanalen.

Hoe wil je jouw bedrijf en jezelf presenteren?
Voordat je überhaupt gaat beginnen met vloggen denk dan goed na over hoe je jouw bedrijf online wil gaan presenteren. Welke uitstraling past het best bij de producten/diensten die je aanbiedt.
Denk hier dus goed over na, zet het op papier en zorg dat je dit in al je vlogs handhaaft.

Voorbereiding
Neem niet ‘zomaar’ een vlog op. Bedenk op voorhand hoe en waar je over gaat vertellen, en met welke lichaamstaal je dit over wil gaan brengen. Het is al een oud gezegde, maar een goede voorbereiding is het halve werk.
Natuurlijk betekent dit niet dat je nooit een spontaan vlog op kan/mag nemen maar zorg wel dat je het imago van het bedrijf of jezelf in stand weet te houden.

Inhoud van de vlog
Natuurlijk draait het allemaal om de inhoud. Waar ga je het over hebben en hoe ga je dit goed overbrengen op de kijkers. Wat betreft de inhoud van de vlog die je gaat maken zijn er enkele belangrijke criteria waar je op kunt letten:
·         Behandel maar 1 onderwerp, anders word het te verwarrend
·         Maak er niet een te commercial verhaal van
·         Probeer te zorgen voor een beetje spanning en sensatie
·         Wanneer mogelijk, probeer in te spelen op actualiteiten
·         Breng structuur aan in je verhaal, anders is het niet goed te volgen voor de kijkers
·         Zorg dat de vlog niet te lang duurt, anders haken kijkers af en missen ze misschien net het belangrijkste

Heb je geen zin of tijd om dit zelf op te pakken voor jouw bedrijf maar zie je wel een toegevoegde waarde? Neem contact op met Media Presentaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten