Labels

zondag 23 december 2018

Dana van Bergen – Don’t waste my time (prod. by Guillaume Lord)

Nieuwe track Dana van Bergen is uit : Don’t waste my time (prod. by Guillaume Lord). De 19 jarige singer-songwriter Dana van Bergen uit Heesch heeft haar nieuwe track uitgebracht. Met Don’t waste my time (prod. by Guillaume Lord) laat het talent uit Heesch zien dat ze veel in haar mars heeft. De videoclip is te zien op YouTube.






zondag 29 juli 2018

Vloggen, hoe doe je dit eigenlijk?




Vloggen, we hebben er allemaal al wel eens van gehoord. Het is tegenwoordig een fenomeen dat je dagdagelijks wel voorbij ziet komen. Is het niet dat je mensen op straat een vlog ziet opnemen dan word je er wel mee geconfronteerd op tv, LinkedIn of YouTube. Het wordt niet alleen door bekende Nederlanders gebruikt om hun volgers op Social Media op de hoogte te houden, maar ook bedrijfsmatig wordt het veel ingezet.
Maar wat is vloggen nu eigenlijk en hoe maak je een vlog? In dit blogartikel vertellen we hier graag wat meer over, zodat je zelf aan de slag kunt gaan!

Het woord ‘vlog’ is een afkorting van ‘video blog, op een zelfde manier geschreven als een ‘blog’ of ‘bloggen’. Maar dan voor een boodschap die met video beelden wordt verteld.
Neem als voorbeeld het delen van recepten. Dit kun je natuurlijk doen door de receptuur en bereidingswijze geheel uit te schrijven, maar zou het niet veel makkelijker zijn om de (voor)bereiding volledig op te nemen met videobeelden.
Natuurlijk erg makkelijk voor als je minder goed bent in het schrijven van een uitleg, maar een video blog geeft ook een extra dimensie aan het verhaal, namelijk beeld!

Een ander voordeel is dat het ook bijdraagt aan de vindbaarheid en bekendheid van jouw bedrijf. Door het posten van de video’s op YouTube en ze vervolgens te delen op jouw website en overige social media kanalen ben je beter vindbaar via diverse kanalen.

Hoe wil je jouw bedrijf en jezelf presenteren?
Voordat je überhaupt gaat beginnen met vloggen denk dan goed na over hoe je jouw bedrijf online wil gaan presenteren. Welke uitstraling past het best bij de producten/diensten die je aanbiedt.
Denk hier dus goed over na, zet het op papier en zorg dat je dit in al je vlogs handhaaft.

Voorbereiding
Neem niet ‘zomaar’ een vlog op. Bedenk op voorhand hoe en waar je over gaat vertellen, en met welke lichaamstaal je dit over wil gaan brengen. Het is al een oud gezegde, maar een goede voorbereiding is het halve werk.
Natuurlijk betekent dit niet dat je nooit een spontaan vlog op kan/mag nemen maar zorg wel dat je het imago van het bedrijf of jezelf in stand weet te houden.

Inhoud van de vlog
Natuurlijk draait het allemaal om de inhoud. Waar ga je het over hebben en hoe ga je dit goed overbrengen op de kijkers. Wat betreft de inhoud van de vlog die je gaat maken zijn er enkele belangrijke criteria waar je op kunt letten:
·         Behandel maar 1 onderwerp, anders word het te verwarrend
·         Maak er niet een te commercial verhaal van
·         Probeer te zorgen voor een beetje spanning en sensatie
·         Wanneer mogelijk, probeer in te spelen op actualiteiten
·         Breng structuur aan in je verhaal, anders is het niet goed te volgen voor de kijkers
·         Zorg dat de vlog niet te lang duurt, anders haken kijkers af en missen ze misschien net het belangrijkste

Heb je geen zin of tijd om dit zelf op te pakken voor jouw bedrijf maar zie je wel een toegevoegde waarde? Neem contact op met Media Presentaties.

dinsdag 22 mei 2018

Trends Online Marketing


In de afgelopen jaren is het begrip internet marketing of online marketing steeds bekender geworden. Niet verwonderlijk, want het wordt meer en meer ingezet op jou als ‘potentiële’ doelgroep te bereiken.

Voorheen was adverteren in geprinte media een van de weinige kanalen waarmee je nieuwe klanten kon bereiken, maar doordat deze ‘potentiële’ klanten steeds meer online zijn verschuift ook de toepassing van marketing in zijn algemeenheid.
In dit blog gaan we verder in op de toepassing van online marketing anno 2018. Welke media moet je tegenwoordig gebruiken? en waar moet je op letten bij de toepassing ervan?


Online is er ontzettend veel keus in media die je toe kan passen om jouw ‘potentiële’ klanten te bereiken. In eerste instantie is het dus van groot belang om te onderzoeken op welke media de doelgroep zit die jij wilt bereiken. Deze doelgroep zal niet enkel te vinden zijn op een media. Om de doelgroep goed te bereiken is het vaak nodig om kwalitatief in te zetten om enkele media. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
·         Goede responsive, website
·         Vlog berichten op Youtube en website
·         Gebruik van social media kanalen (Pinterest, Twitter, Facebook, Instagram)
·         Blog artikelen schrijven (kwalitatief

Trends voor 2018
Zoals ieder jaar zijn er ook dit jaar weer een aantal trends te herkennen op (online) marketing gebied. De meeste hiervan zijn absoluut niet nieuw maar staan terug meer in de spotlight omdat ze nu, door de klant, belangrijker worden gevonden.
De trends voor dit jaar zijn onder andere:
·         Personalisatie
·         Video (vlog)
·         Locatie gebaseerd
·         Combinatie online- offline marketing
·         Direct klantencontact (chatfunctie, e.d.)
·         Social media marketing



Responsive website
Voorheen werden website gebouwd en vormgegeven om goed weergegeven te worden op een laptop of vaste pc. Tegenwoordig komen de websitebezoekers steeds vaker via een handheld device, als een mobile telefoon of tablet. Dit vraagt natuurlijk wel om aanpassingen!
Een ‘oude’ website wordt slecht weergegeven of delen vallen weg. (potentiële) Klanten zullen sneller geneigd zijn de website te verlaten.
Een responsive website past zich aan gelang de grote van het scherm waarom de website wordt geopend. Alle ‘key’ functies blijven hierbij goed in beeld en de website blijft vriendelijk te bedienen.
Heden ten dagen een must!

Vloggen en bloggen
Natuurlijk wil je zo veel mogelijk exposure en aandacht van je (potentiële) klanten. Maar hoe krijg je nu zo veel mogelijk consumenten op jouw website in plaats van dat ze bij de concurrent terecht komen? Zorg voor content die via zoekmachines bovenaan weergegeven wordt.
Om vaak bovenaan in de zoekmachines naar voren te komen moet je relevante content op je website hebben staan. Blog artikelen en vlogs helpen hier enorm bij.
Goed geschreven blog artikelen bevatten veel relevante content en hebben veel zoekwoorden in zich waar de (potentiële) klant jouw website op kan vinden. Dit is gelijk voor vlogs. Vlogs kunnen daarnaast ook nog eens op Youtube geplaatst worden wat naast extra exposure ook zorgt voor een benadering van je doelgroep via een ander kanaal.

Social Media
We kunnen tegenwoordig niet meer om social media heen. Vele van ons hebben wel een account op een van de social media kanalen. Heb je bedrijfsmatig al een account op een van de volgende kanalen?:
·         Facebook
·         Twitter
·         Instagram
·         Pinterest

En wellicht Snapchat

Nog niet? Begin er vandaag nog mee!
Let hierbij wel op dat je deze kanalen op een juiste manier gebruikt. Hoe ga je om met reacties (positief en negatief) van klanten op een van deze bovengenoemde kanalen? Hoe vaak post je op deze accounts? Elke informatie deel je met de doelgroep die je hier wilt bereiken?



Terugblikkend op dit artikel kunnen we samenvatten dat er veel kansen maar dus ook uitdaging zijn, ook voor dit jaar weer. Centraal hierin staat, ongeacht het type media of kanaal dat je inzet, personalisatie. Pas je  uitingen aan, gericht op de doelgroep die je wilt bereiken. Kwaliteit gaat voor kwantiteit!
Om de concurrentie voor te blijven dien je mee te gaan met de ontwikkelingen. Ze zeggen wel eens dat stilstaan achteruitgang is, zeker in de huidige snelle ontwikkelingen.


Wil je bij het goed inrichten van je (online) media uitingen hulp hebben? Neem dan contact met ons op.

woensdag 2 mei 2018

Waarom is Facebook toch zo in het nieuws?




Sinds het begin dat Mark Zuckerberg is gestart met zijn Social Media kanaal Facebook is het een ‘treding topic’ in het nieuws. De ene dag/week/maand meer als de andere maar ergens op internet of TV wordt er altijd wel over gesproken.
Veelal erg positief en door sommige al sinds het ontstaan bekritiseerd. Het valt niet te ontkennen dat het een erg populaire interface is geworden voor mensen en bedrijven, te herleiden aan het aantal gebruikers (meer dan 1,5 miljard).
Maar de afgelopen dagen is Facebook wel ineens heel erg in opspraak en zie je overal berichten met zeer negatieve lading. In het programma van Arjan Lubach werd door de presentator zelfs een oproep gedaan aan alle kijkers om je eigen Facebook profiel te verwijderen, om zo een statement te maken. Waarom eigenlijk?


We zijn er allemaal van bewust dat er door o.a. dergelijke social media veel persoonlijke informatie van iedere gebruikt word verzamelt. Dag in dag uit. Dat gebeurt natuurlijk niet enkel door Social Media interfaces maar door zo’n beetje ieder bedrijf.
Van gepersonaliseerde reclames door zoektermen die je invoert op internet tot een voorspellende energiementor in je woning van de energieleverancier. Iedereen verzamelt data van jou als individu.
Hiervan verwachten we natuurlijk dat er zorgvuldig mee omgesprongen word en dat deze data niet zomaar op straat komt te liggen, het is per slot van rekening persoonlijke data!



De recente opspraak rond Facebook is ontstaan doordat er aan het licht is gekomen dat ze informatie van maar liefst 50 miljoen Facebookgebruikers hebben ingezet voor de presidentscampagne van Donald Trump. Ook wel het Cambridge Analytica schandaal genoemd.
Dit had als gevolg dat vele gebruikers, onder wie een flink aantal prominenten, hun account verwijderde.

Op 19 april is ook bekend geworden dat Facebook ruim 1,5 miljard gebruikers uit angst voor een privacy-boete op papier heeft ‘verhuist’. Eind mei zullen er nieuwe GDPR regels ingaan waaraan Facebook dus blijkbaar niet kan voldoen en daarom zijn gebruikers ‘verhuist’, zodat ze niet meer onder de Europese privacywetgeving vallen.

Nu lijkt het alsof dit het een einde voor Facebook kan betekenen, maar dat zal niet het geval zijn. Reeds opgelegde boetes zijn makkelijk te betalen voor het bedrijf en de gedaalde beurs koers zullen ze ook wel weer te boven komen.
Wel is het goed dat we alleen weer eens met onze neus op de feiten gedrukt worden. Voor bedrijven die privacy data verzamelen, dat zij hier op een goede manier mee om moeten gaan en voor individuen dat we er bewust van zijn dat er zoveel data over ons verzameld wordt.

dinsdag 23 januari 2018

Tips hoe je Google Analytics kunt gebruiken



Wanneer we tegenwoordig marketing acties inzetten om een product, merknaam of acties bij de consument bekend te maken passen we steeds vaker online media toe. Daar waar vroeger enkel geadverteerd kon worden in kranten, tijdschriften, magazines en tv spotjes is de keus tegenwoordig vele malen groter! Offline of online adverteren, beide kan het veel succes hebben, maar hoe meten we dit succes eigenlijk voor de online kanalen?
In deze blog zullen we inzoomen op Google Analytics om op deze vraag antwoord te geven.

 Wat is Google Analytics eigenlijk?
Google Analytics is een gratis software tool, wat onderdeel is van Google. Deze software kun je gebruiken om vrijwel alle activiteiten van/naar en op je website inzichtelijk te maken. Het is dus een ideale tool om onder andere de volgende vragen duidelijke beantwoord te krijgen:
  • Wie komen er op mijn website?
  • Waar kijken de bezoekers van mijn website naar?
  • Wat is het profiel van mijn bezoekers?
  • Uit welk deel van het land komen mijn online bezoekers?
  • Hoe lang blijven ze op mijn website?
  • Zijn ze al vaker op mijn website geweest?
  • Enz……
Kort samengevat gaat het dus om bezoekersstromen, paginaweergave en verkeersbronnen.

Maar waar moet je dan op letten bij het gebruik van Google Analytics? LEES VERDER